2009. december 5., szombat

Súlyom reggel 64.2 kiló volt, jessszzz:) Mondjuk az elmúlt két napban szinte semmit nem ettem. Majd ma este a sok muffint. De azt meg ledolgozom a telken holnap, mert mint lentebb írtam, avart szedünk. 40 éves tölgyfáról van szó, tehát nem kevés levelet kell összeszedni.

Napi humor:)

Be lett bizonyítva, hogy a Télapó nem létezik. Hogy miért? Nos, nézzük a tényeket:

1) A rénszarvasok egyik ismert faja sem képes repülni.

Igaz, még körülbelül 300,000 élő sejt nem lett áthatóan tanulmányozva, ezek többsége azonban valamilyen baktérium. De ez nem zárja ki TELJESEN a repülő rénszarvasok létezését.

2) A világon 2 milliárd gyerek van (18 év alatti személy). A Télapó nem látogatja meg a Muzulmán, Hindu, Zsidó és Buddhista gyerekeket, ami ezt a számot 85%-kal csökkenti, tehát marad 378 millió gyerek. Háztartásonként átlagosan 3,5 gyerek van, ami 91,8 millió házat jelent. Tételezzük fel, hogy lakásonként legalább 1 jó gyerek van.

3) Télapónak, a különböző időzónák, és a Föld forgása miatt 31 órája van, hogy az ajándékokat szétossza, feltételezve, hogy Keletről Nyugat felé halad (ami logikus). Ez másodpercenként 822,6 lakást jelent. Tehát lakásonként 1/1000 másodperce van arra, hogy megálljon, kiszálljon a szánból, leugorjon a kéményen, lerakja az ajándékokat, a kéményen visszamásszon, beszálljon a szánba, és a következő házhoz menjen. Ha feltételezzük, hogy a 91,8 millió háztartás a világ különbözô részein található, akkor az háztartásonként 0,78 mérföldet, összesen 75,5 millió mérföldet jelent. Ekkor még nem számoltuk bele azt, amit 31 óránként egyszer mindenképpen csinál mindenki, valamint az étkezést, stb. Ez 650 mérföld/másodperces sebességet követel, ami a hangsebesség 3000-szerese. összehasonlításképpen, a leggyorsabb ember által készített jármű, az Ulysses urszonda mindössze 27,4 mérföldet tett meg másodpercenként. Egy hagyományos rénszarvas legjobb esetben is csak 15 mérföldet képes futni óránként.

4) A játékok súlya egy újabb érdekes eredményhez vezet. Ha minden gyerek csak egy közepes méretű lego csomagot kap (1 kg), az 321.300 tonnát jelent, és akkor még nem számoltuk Télapót, aki az állítások szerint igencsak túlsúlyos. A földön egy hagyományos rénszarvas maximum 150 kg-t képes húzni. Feltételezve, hogy a "repülő rénszarvasok" ennél ügyesebbek, és tízszer ennyit bírnak el, akkor is 214.200 rénszarvasra van szükség, nem pedig 6-8-ra, ahogyan azt a szemtanúk állítják. A sok rénszarvas persze tovább növeli a szán súlyát, ami most már 353.430 tonna. Megintcsak összehasonlításként: ez a Queen Elizabeth hajó súlyának négyszerese. ß

5) Egy 353.000 tonna súlyú test 650 mérföld/óra sebesség mellett óriási légellenállásba ütközik, ami felízzítja a szarvasokat, mint ahogyan a Föld légkörébe lépő űrhajó is felízzik. Szarvasonként 14,3 QUINTILLION Joul/mp energia szabadul fel, ami a szarvasokat és a szánt azonnal lángba borítja, és az egész fogat 4,26 ezred másordepc alatt megsemmisül.

Röviden: ha valaha létezett is Télapó, most már biztos nem él.
Főztem sütőtöklevest, Pity szerint olyan szar, hogy még és biztos direkt csináltam, hogy vele kitoljak. Az igaz, hogy furi íze van, mert gyömbért és szerecsendiót tettem bele, de azért túlzás a szar jelző. Mindegy, csináltam muffint is és holnapra is megfőztem a tejszínes pulykaragut. Megyünk kettesben a telekre avart takarítani, így nem lesz időm főzni. És drukkolhatunk odalent, hogy a kölköknek semmi baja ne legyen idefent anyósommal.

Cikk részlet az origóról

Fiatal pár jelentkezik a tiniambulancián, kiderül, hogy a lány terhes. A 15 éves fiú kérdésemre hetykén kioktat, hogy általában szoktak védekezni, de most kíváncsiak voltak, hogy képes-e a lány egyáltalán teherbe esni...Mintha csak játék lenne.




Természetesen a műtétre a lány már egyedül jön, édesanyja próbálja átsegíteni ezen a néhány napon. De talán egy élet is kevés lesz, hogy az élményt feldolgozza.



Először is pár megdöbbentő statisztikai adat! Magyarországon a 15-18 éves lányok felének már volt szexuális kapcsolata. A fiatalok talán úgy gondolják, ez "nem nagy szám", csakhogy a felmérések szerint a párok 90 százaléka semmilyen módszerrel nem védekezik az első aktusok során. A nem kívánt terhességek aránya így a tinédzserek közt lényegesen magasabb, mint a felnőtt nők esetében.



Óránként öt terhességet szakítanak meg itthon



Kis túlzással azt állíthatjuk: hazánk az abortuszok országa. A statisztikák szerint ugyanis minden órában ötöt végeznek el: 2007-ben összesen 43870 ilyen célú beavatkozás történt. De ami a legaggasztóbb: ebből 5109-et (azaz több, mint tíz százalékát), a 15-19 éves korosztályon hajtottak végre, és még a 14 éves és ennél fiatalabb korosztályra is "jutott" közel kétszáz terhesség megszakítás. Ugyan a mutatók fokozatosan javulnak, de még mindig igen magas az abortuszra kényszerülő fiatalok száma, főleg nyugat-európai összehasonlításban.



Magyarországon a terhességet kiskorúaknál szülői engedéllyel szakítjuk meg, általában a 12. terhességi hétig. (Kiskorúaknál lehetőség van ennél idősebb terhesség megszakítására is, bár ilyenkor inkább művi vetélésre kényszerülünk, ami már inkább a szülésre hasonlító módszer, részletezésétől most eltekintek.)

Azért, mert szép

Mosoly

Egyszer, nagyon-nagyon régen,
amikor az Isten egy pillantásra megálmodta a világot,
igen, pont abban a pillanatban Rád is gondolt.
És elmosolyodott.
Örült neked.

Az Isten, már akkor hallotta
az összes gyermekkori gügyögésedet;
látta az első bizonytalan lépéseidet a fűben,
és az első "a" betűt amit belerajzoltál az elemista füzet csíkjaiba.
Isten tovább mosolygott,
és szívesen nézett téged.

Ő már akkor előre látta
a durcás sértődéseidet,
a toporzékolós kiabálásodat,
a barátaid melletti kiállásodat,
az első szerelmes pillantásodat...
Minden percedet előre látta, hallotta, érezte és értette.
És minden perced szépségéért előre lelkesedett.
Az Isten jól megfigyelt téged.
Megnézte a kezed, a vállad és a lábaidat.
Megnézte hátad ívét, gerinced vonalát,
csigolyáid alakját és erejét.
Ebben az ősrégi teremtő pillanatban,
őszinte szeretetből teremtett neked
egy pont a hátadhoz illő,
keresztet.
Amilyet senki másnak nem adott.

Rád nézett az Isten,
és tetszettél neki a kereszteddel.
Örömmel látta,
hogy mindaz amit alkotott jó.

Búcsúzóul, amikor még egy röpke mosoly erejéig visszapillantott rád,
megerősítette a lábadat, hogy könnyebben vidd a kereszted.
Arra gondolt, hogy ha majd eljön az idő és világra jössz,
akkor szívesen segít majd Neked, ha kéred.
Mert ezalatt a teremtő pillanat alatt még jobban megszeretett
a kereszteddel együtt.

Lavórban:)



Kész a dekoráció. Egyenlőre..

Ilyen van a gyerekszobában is:


Nagyszobában:


Gyerekszoba ajtaja:


Gyerekszoba ablaka:


Ablak mégegyszer:
Kinéztem Hanga autós ülését, 9-36 kiló közötti, teljes szűkítővel, nem csak a fejnél és nem is drága: 16000forint. A Bocskain a bababoltban vesszük meg, közel is van, 5% kedvezményem is van, több féle színben is van. Jövő héten megyünk, oszt megvesszük, mert a hordozóba már nem fér bele téli hacukában.