2009. december 20., vasárnap

Szenteste gesztenyekrém levest és fóliában sült lazacot készítek. Tavaly is ez volt, isteni finom és nagyon hamar kész van. Érdemes kipróbálni.

Recept:

Előkészítés:20perc
Sütés 15perc
Hozzávalók:

30g vaj megolvasztva
4 nagy sárgarépa, megtisztítva, vékonyra szeletelve
220g szélesmetélt megfőzve és leszűrve
3dl tejszín
6 újhagyma megtisztítva és csíkokra felvágva

frissen őrölt bors
80g vízitorma megmosva, megtisztítva (fogalmam sincs mi ez, nem is raktam bele:))
4 szelet lazac átmosva és szárazra törölve(én filét vettem)
2 evőkanál finomra vágott friss kapor vagy petrezselyemzöld
1.5 dl száraz fehér bor
A díszítéshez friss kapor és citromszeletek

Elkészítés:

Melegítsük előre a sütőt 180fokra. Vágjunk 4 db kb 50centis alufóliát, mindegyiket kenjük meg kevés vajjal. A szélek mentén 5 cm-t hagyjunk szabadon.
Főzzük a sárgarépát 5 percig, lecsurgatva tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a főtt tésztát, a tejszínt, az újhagyma felét és sózzuk, borsozzuk meg.
A keveréket osszuk 4 részre és halmozzuk a fóliára, szórjuk meg a vízitormával. Tegyük a tetejére a lazacot, kenjük meg a maradék vajjal. Szórjuk rá az újhagyma maradékát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg a kaporral, vagy petrezselyemmel ás öntsük rá a bort.
Göngyöljük fel a fóliát és mindkét végét jó szorosan nyomjuk össze.
tegyük sütőlapra és süssük 15 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk 5 percet állni.
Utána lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése