2010. január 25., hétfő

2010-es Dávid naptár

Január: az első napok után lehülés veszi kezdetét, melynek 10-e környékén lesz a mélypontja. Ekkor . -10, - 15 fok várható éjszaka. . Ezt követően felmelegedés érkezik és a hónap vége enyhe lesz. A tél csapadékos lehet.

Február: hasonlóan alakul mint az előző hónap, a 10 -15-e közötti lehüléssel, s a hónap végi fölmelegedéssel, ami elérheti a 12-13 fokot nappal, éjszaka pedig állandó fagyra van kilátás.

Március: a lehülés 20. -23-a körül érkezik, -5 fok lesz éjszaka, majd a hónap vége ismét enyhének ígérkezik, -15 fok éjszaka, +5 nappal.

Április: 10-e környékén mintha visszatérne a tél, hiszen a hidegben nappal plusz tíz éjszaka mínusz öt fok lesz. Ettől kezdve folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, s a hó végén, 25-e körül huszonkét fok is lehet. Ez a hónap csapadékhiányos lesz.

Május: váltakozó, tíznaponként meleg és hidegcsúcsok várhatók, viszont a hőmérséklet sokkal melegebb nem lesz, mint április végén. Éjszaka plusz 5 nappal 25 fok várható.

Június második fele nyárias jellegű lesz és folyamatosan emelkedik a hőmérséklet. 28 fok lesz a csúcs.



Július 10-e táján viszonylag hűvös, húsz fok körüli nappali hőmérséklet várható, s a hónap második fele melegebbnek ígérkezik, harminc fokos napok köszöntenek be huszadika után.

Augusztus viszonylag kiegyensúlyozott meleg lesz , bár ötödike táján hidegfront érkezik, s húsz fokig leesik két napra a hőmérséklet. A hónap végé szintén hüvösebb időnk lesz.

Szeptember a tendencia folytatódik, hiszen 10-e táján lesz a leghidegebb, a hónap második fele viszont melegebbnek látszik. Hónap végén jön a vénasszonyok nyara.

Október változatos, de változékony lesz a hőmérséklet: tíznapos lengéssel, és folyamatosan csökkenő hőmérséklettel. A talajmenti fagy 25-e körül várható. Ez a hónap is csapadékhiányos lehet.

November sokévi átlagnál hűvösebb lesz, öt fokkal hidegebb lesz, mint az ilyenkor szokásos. A hónap végén már mínusz tíz fok lesz ismét.

December tíz fokkal is hidegebb lehet, mint a sok évi átlag. Kemény és tartós hideg lesz, várható a fehér karácsony, mert lesz hó bőségesen, s jövőre nem lesz esélye elolvadni.

6 megjegyzés:

  1. Most július 14-e van és 3. fokú hőségriasztás - és már tart jó pár napja és még fog is! Hogy an ez? Hol a 20 fok? Nem jött be - sajna :-(

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, az idén eddig nem sok igazság van a naptárban:(
    Tavaj minden bejött.

    VálaszTörlés
  3. Sorry, de tavaly sem jött be belőle szinte semmi. Sőt az eddigi években sem, és ezt alá is tudom támasztani, mert évek óta összehasonlításokat végzek. Amennyit a Dávid naptár előre jelez, annyit én is megmondok már most. :D Íme:
    2011-ben tavasszal esni fog és hűvös lesz, nyáron esni fog, de aszály is lesz, és persze dög meleg. Meg néha 18-22 fok is ígérkezik a nyárra. Aztán ősszel megint hűvös, és télen hideg. Közben évszaknak megfelelően hullani fog időnként vmi csapadék is.
    És ezt már idén megjósolom, mindenféle meterologiai tudás nélkül is. És ha bejön, majd kiadok jó drágán egy naptárt. :DDDD
    Néphülyítés és szabad rablás....

    VálaszTörlés
  4. sajnos nem realis....

    David úrnak nem évente hanem havonta kellene frissitenie.
    A tél pedig nem hogy hidegebb hanem melegebb lesz az átlagosnál....évek óta az

    VálaszTörlés
  5. Jó drágán??? 520 forint, egy Big Mac tobbe kerul...

    VálaszTörlés
  6. a dávid naptár annyit ér mint kandisznón a csöcs.......

    VálaszTörlés