2010. február 8., hétfő

Basszus ezért van ennyi állatkínzás, mert büntetlenül megtehetik.

Enyhítették a kutyakínzó büntetését

* MTI

2010. február 8., hétfő 11:29 | Frissítve: 1 órája

A másodfokú bíróság letöltendőről felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az emeletről dobta ki a kutyáját. A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy az állatkínzó időközben elvonókúrára ment.

Budapesten 2008 karácsony szentestéjén egy férfi kidobta 15 éves ír szetter kutyáját az első emeleti gangról, majd a súlyosan megsérült állatot kivonszolta a közeli parkba, hogy ott a hidegben pusztuljon el - áll a NOÉ Állatotthon Alapítvány közleményében. Járókelők azonban orvoshoz vitték a szerencsétlen állatot, ahol kiderült, hogy több komoly, feltehetően bántalmazásból eredő sérülés nyomai vannak rajta. A kutyát végül sikerült megmenteni - közölték.

Az állatvédők bírósághoz fordultak, ahol első fokon 2009. május 28-án állatkínzás miatt Magyarországon először, letöltendő öthónapos fogházbüntetést szabtak ki. A vádlott azonban fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig január 12-én a korábban kiszabott letöltendő fogházbüntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság azzal indokolta az enyhítést, hogy a vádlott időközben elvonókúrára ment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése